[ bøker & skrift ] [ forfatteren ] [ litt av hvert ] [ startside ]

FRA SKRIVESTUA

foto: gro glomnes

Skrivestua på Jar. Jeg har innredet et av uthusene til skrivestue.

Aktuelt

Mai 2006

Bøllla Britt og Rita Rapp

Den andre boka om Bølla Britt har fått ny illustratør. Illustratøren heter Åshild Irgens. Her kan du se et par av tegningene hennes:

SE STØRRE ILLUSTRASJON SE STØRRE ILLUSTRASJON

Bølla Britt og Rita Rapp kommer ut i september 2006.

Mars 2006:

Turné i Ringsaker kommune

Deltager i "BOKKOK", et litteraturprosjekt i regi av Ringsaker kommune og turnéorganisasjon for Hedmark. Forfatterturné i kommunen i 1 uke, - en del av en større kultursatsing i skolene i Ringsaker.

Februar 2006:

Skrivekurs


Tolv timers skrivekurs i to av 6.klassene på Husby skole i Oslo.

November 2005:

Bølla Britt og Rita Rapp

Til alle dere som venter på den andre boka om Bølla Britt: Gry Moursund, den fantastiske illustratøren til den 1. boka om Bølla Britt, har vært syk i snart et år, og har derfor ikke vært i stand til å arbeide med illustrasjoner. Derfor kommer Bølla Britt og Rita Rapp likevel ikke ut i løpet av 2005. Nå er Gry heldigvis bedre, og Gry, Damm Forlag og jeg regner med at Bølla Britt og Rita Rapp ligger klar i butikkene senest i september 2006. Så følg med utover våren!

Oktober 2005:

FY KATTE! - Billedbok 2006

På et seminar i februar 2005 traff jeg en spennende illustratør! Jeg hadde skrevet en side tekst om en rampete katt. Silje Granhaug tegnet en fantastisk katt! + mye annet bra til den lille teksten jeg hadde skrevet. Etter seminaret moret oss med å sende hverandre små tekster/bilder over nettet – og plutselig hadde vi laget en hel billedbok!
Fy katte! kommer ut på Cappelen Forlag høsten 2006.

Mars og april 2005:

Forfatterturné i Hedmark.
Turnórganisasjonen for Hedmark. 10 dager. Enkelttimer.
Besøk på barneskolens mellomtrinn i kommunene Alvdal, Tynset, Folldal,Tolga og Os.

Skrivekurs i Oslo.

Skolesjefen i Oslo i samarbeid med Norsk Forfattersentrum. 4 dager av 6 timer. Kreativ skriving i to 6.klasser og to 7.klasser - en dag i hver klasse.

Februar og mars 2005:

Forfatterturné i Buskerud.
Buskerud fylkesbibliotek. 10 dager. Dobbelttimer.
Besøk på barneskolens mellomtrinn i bl. Lier og Røyken kommune.

Oktober-november 2004:

Forfatterbesøk i Akershus. Akershus Fylkeskommune. 12 dager. Dobbelttimer. Besøk på barneskolenes mellomtrinn i kommunene Aurskog-Høland, Sørum og Nannestad. I Nannestad også på undomsskolens 8. klasse.

Mai-juni 2004:

Skrivekurs for 5. og 6. klasse på Kirkebygda skole i Enebakk. Et samarbeidsprosjekt mellom Kirkebygdaskole og Enebakk bibliotek. Hver klasse skal ha 10 timer fordelt på 3 forfatterbesøk. Mellom hvert besøk skal barna produsere tekster som sendes pr. e-post til forfatteren før neste kursdag. Skrivekurset skal munne ut i kortere og lengre tekster. Tekstene skal stilles ut i Enebakk bibliotek. Ved åpningen av utstillingen skal elever, lærere, kulturarbeidere og skolefolk være til stede. Kultursjefen i kommunen skal klippe snora som markerer utstillingsåpning.

23. april 2004. Bokdagen:

Marianne Viermyr på forfatterbesøk i Arendal Bibliotek.

Mars 2004:

Forfatterturné i Møre og Romsdal. Møre og Romsdal Fylkeskommune. En uke. Dobbelttimer i 8. klasser.

8. mars 2004:

Ålesund. Skrivekurs for skrivelystne. Møre og Romsdal Fylkeskommune. Kurset vi strekke seg over 4 timer på kveldstid. Det er beregnet for voksne.

Mandag 2. og tirsdag 3. februar 2004:

Marianne Viermyrs Bølla Britt og lille meg kåres til årets beste bok i en lesekonkurranse i Stavanger. Forfatteren kommer på besøk til de klassene som til sammen har lest flest sider før kåringen.

Lørdag 7. februar:

Marianne Viermyr leser fra Bølla Britt i Nordlis Bokkafè i Nordlis bokhandel i Universitetsgaten i Oslo.

Februar 2004:

Bølla Britt og lille meg, Damm 2003. Nytt opplag!!

Vår 2004:

Skrivekurs for 5. klasse i Oslo kommune. To grupper à 15-17 elever. Kurset går over 6 uker à 2 timer i hver gruppe hver gang. Barna og lærerne arbeider med tekstene mellom hvert forfatterbesøk. Forfatteren får tekstene sendt pr. e-post mellom hvert besøk. Skrivekurset skal munne ut i tre permer med de tekstene som blir laget i løpet av kurset.

Vår 2004:

Skrivekurs for skrivelystne. Folkeuniversitet/Friundervisningen i Oslo. Kurset strekker seg over 5 kvelder à 4 timer. Kurset er beregnet for voksne.
Du er på siden for litt av hvert