Nyheter

Om SIT

1910-2021:

Medlemmer
Verv
Teateraktivitet
Video, lyd, tekst
Revyhistorie
Visehefter
Indre liv

Om nettsidene

Kontakt ossPrinkipo (UKA 1969)


<<< Jarragakk (UKA 1967) --- Åja (UKA 1971) >>>


Last ned visehefte (2,2 MB)


Fra Vår egen lille verden:

Lassen kom tilbake som instruktør i 1969. Prinkipo ble prega av brytningene mellom den tradisjonelle revyforma og arven fra den mer intellektuelle «Kissmett». Det er et langt sprang fra den elleville «Pyromanvisa» til den filosofiske «Livets fjær», men resultatet ble en intellektuell, kritisk revy med publikumsappell.


Også denne revyen ble tatt med til Oslo og spilt på ABC teateret. Og tradisjonen med en turné til Reitgjerdet ble opprettholdt. Plakaten ble tegnet av Arvid Sveen (se plakat fra Jarragakk), og det meste av viseheftet ble illustrert av arkitektstudent Sverre Bredholt jr.

UKE-daljen er inspirert av finalenummeret om "Celler og egg". Turné-daljen er en gryte. SIT fikk nemlig en støpejernsgryte i gave på nachspielet i Ingeniørenes Hus. Denne gryta ble i mange år brukt som askebeger på SIT-hybelen, og senere til oppsamling av ølkorker. Under en av de tilfeldige oppryddingene som gjennomføres av historieløse SITere, ble gryta kastet, men den ble observert i søppelcontaineren og reddet av en eldre SITer. Den er lovet å bli tilbakelevert ved en passende anledning.

Dekknavnet til Prinkipo var Gaudamus. Heller ikke skuespillerne fikk vite det virkelige navnet før på U-dag, og benyttet dekknavnet i øvingsperioden. Sluttlinjen på finalesangen: "Prinkipo e´r´ke slutt, den begynner nå!" kom derfor lenge til å lyde: "Gauda-po e´r´ke slutt, den begynner nå!" Det var ikke så lett å bytte et godt innøvd navn.

Lassens "evne" til å stryke revynummer fikk en spesiell følge i Prinkipo. Det var planlagt et nummer der alle skuespillerne skulle være "blomster" og to jenter i kostymegjengen hadde som eneste oppgave å lage kostymene. Da er det litt surt at nummeret styrkes like før U-dag og hele UKE-jobben din synes forgjeves.

En spesiell episode i revyen vil bli husket. Solisten i Evolusjonsetyden, Trygve Hoff, var så "utilpass" etter et døgs festing, at nummeret ble kjørt med playback. Orkesteret som satt i grava, merket ingen ting. Dette gjentok seg 2 eller 3 ganger.

I forbindelse med denne UKA etablerte man også et eget plateselskap i Samfundet. Det skulle ledes av en person fra SIT (kunstnerisk) og en fra FK (teknisk). Plateselskapet ble startet av Truls Gjestland og Tore "Joker" Planke. Det ble gitt ut en EP som var i salg under revyen (SUEP001 (Stereo UKE-EP nr 1), under til venstre), og etterpå en LP, SULP001, med alle visene fra revyen.

TG 2010

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


Galleri:

Fakta:
Prinkipo (UKA 1969)

Framført: Høst 1969
Lokale: Storsalen
UKE-revy
Dirigent:
Jan Tro
Sture Hedløw

Forfatter:
Gustav Lorentzen
Rickard Solem
Torfinn Carlsen
Øystein Dolmen

Instruktør:
Erik Lassen

Orkesteret:
Arne Linjordet - trommer
Eirik Lie - gitar
Eldar Dingsøyr - tenorsax
Erling "Plinga" Johansen - gitar
Georg Hagen - trombone
Hans Petter Usterud - trompet
Helge Aalefjær - piano
Jan Ivar Bruheim - trombone
Jan Tro - bass
Johan Inge Markussen? - trompet
Roar Arntzen - barytonsax
Terje Knudsen - tenorsax
Tor Ramstad - altsax
Torgeir Døssland - altsax
Trond Foss - bass
Øivind Owren - trompet

Rekvisitør:
Marthe Gjestland

Repetitør:
Harald Reed
Trond Toftevaag

Skuespiller:
Aksel Brekke
Anne Myklebust
Brit Drageset
Elsa Wean
Fritz Nowacki
Gustav Lorentzen
Haavard Gjestland
Inger Johanne (Nanne) Kvien
Ingunn Kleivan
Jannicke Devold
Kirsten Korssjøen
Kjersti Lie
Knut Høiem
Knut Stenberg
Lars Weider
Odd Samstad
Per Gustav Lindeberg
Terje Hungnes
Thor Hysing
Tore Bye
Torfinn Carlsen
Trond Hybertz
Truls Gjestland
Trygve Henrik Hoff

Teatersjef:
Torfinn Carlsen


Webansvarlige:
sit-web (a) samfundet.no
og Idar Lind

Rediger


Finner du feil eller mangler? Har du gode ideer? Kontakt de ansvarlige!