Nyheter

Om SIT

1910-2021:

Medlemmer
Verv
Teateraktivitet
Video, lyd, tekst
Revyhistorie
Visehefter
Indre liv

Om nettsidene

Kontakt oss



Jarragakk (UKA 1967)


<<< .. jo, ser du ... (UKA 1965) --- Prinkipo (UKA 1969) >>>

Last ned visehefte (4,8 MB)



Fra
Vår egen lille verden:

Til Jarragakk henta [man] tilbake instruktøren fra 1959 og 1963, Erik Lassen. Resultatet ble ei verdig jubileumsmarkering, med ei blanding av politisk satire og harselas over «gullkvartetten» og andre av tidens fenomener.



Med denne revyen forsøkte vi å starte en ny tradisjon. Forestillingen ble tatt med til Reitgjerdet som dengang var landets kriminalasyl.

UKE-daljen skal forestille en ute-grill. Her hadde kulissesjefen misforstått og laget en traust familiegrill omtrent som på daljen til sangen «Tilbake til naturen». Denne grillen ble presentert på generalprøven, og ble omgående refusert av instruktøren som ville ha en futuristisk grill. Bestillingen på UKE-daljen var imidlertid allerede sendt produsenten. Turné-daljen er den populære tegneseriefiguren til Regi: MAX . Reitgjerdemedaljen har logo fra Reitgjerdet.

Tegneren av UKE-plakaten, Arvid Sveen, fikk mye kritikk fordi han brøt «den uskrevne regelen» om at plakaten skulle være usignert. Denne «regelen» var forøvrig ikke særlig gammel. Frem til og med 1945 var de fleste plakatene signert i det minste med initialer. Tegneren, som også vant plakatkonkurransen neste år (1969), kvitterte med å plassere bilde av både seg selv og kjæresten i collagen på denne plakaten. Det var også Arvid Sveen som illustrerte det meste av viseheftet.

Dekknavnet på Jarragakk var Garriball. Navnet ble funnet i en svensk revyvise som handlet om Galten Jarragack. Derved skulle myten om at UKE-navnet skal "ha minst tre betydninger" være effektivt avlivet.

Instruktøren Erik Lassen var knallhard når det gjalt å stryke nummer. Ting som etter hans mening ikke fungerte, ble ubønnhørlig strøket. Et par dager før U-dag kom forfatterkollegiet med fire nye nummer som ble øvd inn i hui og hast, og store nye kulisser ble laget, og det ble lite eller ingen søvn. På U-dag formiddag, etter generalprøven, ble de samme nummerne strøket. Replikken: «oi, oi, hr. Stang» huskes spesielt av de som var med.

TG 2010



Galleri:

Fakta:
Jarragakk (UKA 1967)

Framført: Høst 1967
UKE-revy
Forfatter:
Hans Gunnar "Bill" Vangen
Kirsten Arge
Lasse Efskind
Njål Arge
Trond Skjefstad

Instruktør:
Erik Lassen

Rekvisitør:
Kjell Mork Knudsen

Repetitør:
Arve Herrem
Guri Haaland
Harald Reed
Tore Simonsen
Trond Toftevaag

Skuespiller:
Anne Lise Gustavsen
Arnleif Øyehaug
Barbro Lindeberg
Dag Myklebust
Ernst Johansen
Fritz Nowacki
Gunnar Kiberg
Haakon Thaulow
Haavard Gjestland
Håkon Sandvik
Johan Smith Meyer
Kari Storås
Kjersti Lie
Marthe Gjestland
Nils Jacob Hansen
Per Gustav Lindeberg
Rigmor Markussen
Thor Hysing
Torfinn Carlsen
Trond Skjefstad
Truls Gjestland

Teatersjef:
Håkon Sandvik


Webansvarlige:
sit-web (a) samfundet.no
og Idar Lind

Rediger


Finner du feil eller mangler? Har du gode ideer? Kontakt de ansvarlige!