Nyheter

Om SIT

1910-2021:

Medlemmer
Verv
Teateraktivitet
Video, lyd, tekst
Revyhistorie
Visehefter
Indre liv

Om nettsidene

Kontakt oss.. jo, ser du ... (UKA 1965)


<<< Kissmett (UKA 1963) --- Jarragakk (UKA 1967) >>>

Last ned visehefte (2,9 MB)

Video: Utdrag fra UKE-filmen (hos Adresseavisen - 6:36)


Fra Vår egen lille verden:

Om revyen .. jo, ser du ... (1965) er det sagt at forfatterne hadde planlagt å skrive en alvorlig og en morsom akt, men at de bare ble ferdige med den alvorlige. Forestillinga prøvde å følge opp den avantgarderevyforma som «Kissmett» la opp til og hadde mange tekstlige perler, men framsto som en dyster og humørløs enakter.Denne revyen er antakelig den eneste hvor en forestilling ble avlyst fordi det ikke fantes folk i salen, på tross av at alle billettene var utsolgt. På den tid fantes det nemlig ikke "festbilletter" og en vanlig revybillett var den eneste som ga adgang til Huset forøvrig.

En spesiell episode inntraff på en av de siste prøvene før U-dag. Endelig torde forfatterkollegiet å slippe løs åpningsreplikken for hele revyen. En noe "alternativt" utseende mann med jo-jo stiller spørsmålet: "Denne fitta. Er ikke den litt oppskrytt?" Det ble for sterk kost for Regi. De skrudde av lyset og forlot scenen. De skulle ha seg frabedt "denslags uttrykk på sin scene". Det ble hektisk møtevirksomhet og mekling bl a med UKE-sjefen som var tidligere Regi-sjef. Enden på visa ble at forfatterkollegiet ble nødt til å modifisere replikken til: "Dette med kvinnfolk. Er ikke det litt oppskrytt?" En tilsvarende situasjon kan men vel vanskelig forestille seg nå nesten 50 år etter.

Etter en drøy uke med forestillinger med sviktende besøkstall ble Erik Lassen "tilkalt" for å stramme opp forestillingen, og den ble straks en del bedre. Revyen ble tatt med på turné til Oslo, og ble spilt i ABC-teateret (tidligere Edderkoppen). Da gjorde Lassen nye endringer og omstokkinger. Kritikken i Oslo-pressen ble derfor tildels ganske bra, og noe langt annet enn hva som var tilfelle etter premieren i Trondheim.

UKE-daljen har motiv fra revyens kulisser der en stor kasse, 2 x 2 x 2 meter, var et sentralt element. Ut av denne kassen kom det en stor rund ballong (og mye annet). Turné-daljen viser plakatmotivet som dukker frem fra den omtalte sentralt plasserte kassen. Det er forøvrig ikke alle som har oppdaget at "ansiktet" på plakaten egentlig er et stilisert bilde av Samfundet. En plantegning med firkantbygning, rund-bygning og til og med trapperotunder og port for innkjøring i bakgården. Plakaten ble tegnet av arkitektstudent Jostein Lynghjem

TG 2010Galleri:

Fakta:
.. jo, ser du ... (UKA 1965)

Framført: Høst 1965
Lokale: Storsalen
UKE-revy
Garderobeslusk:
Fritz Nowacki
Haakon Thaulow
Johan Smith Meyer

Instruktør:
Bengt Ahlfors

Kostymesjef:
Kirsti Knudsen

Kulisser:
Peter Nustad
Svein Wolle

Rekvisitør:
Hans Korsvold

Repetitør:
Arve Herrem
Haakon Thaulow
Tore Simonsen

Sekretær:
Håkon Sandvik

Skuespiller:
Anne Pors Pedersen
Haldis Eckhof
Halvor Poulson
Håkon Sandvik
Ingrid Lydersen
Jan Flatby
Jon Guttu
Kari Nissen
Kari Stokland
Knut Fabritius
Laila Hauan
Niels Aars Nicolaysen
Njål Arge
Ola Enstad
Ole Peder Skoglund
Ragnhild Johansen
Truls Gjestland
Øyvind Straume

Teatersjef:
Njål Arge


Webansvarlige:
sit-web (a) samfundet.no
og Idar Lind

Rediger


Finner du feil eller mangler? Har du gode ideer? Kontakt de ansvarlige!