Nyheter

Om SIT

1910-2021:

Medlemmer
Verv
Teateraktivitet
Video, lyd, tekst
Revyhistorie
Visehefter
Indre liv

Om nettsidene

Kontakt ossDek-e-du (UKA 1935)


<<< Næmesis (UKA 1933) --- Vær-i-tass (UKA 1937) >>>

Last ned visehefte (2,4 MB).

Lydopptak (nyinnspilling fra 1967):

Studentervise


Motivet på Viseheftet, XII = romertall 12, antyder at dette var revy nr 12 i rekken. SIT brukte nemlig Maxis 1913 som utgangspunkt for sin «tidsregning». Tolv kan uttrykkes om «ti og to» som på latin er «deka e duo» og da er ikke veien lang til det trøndersk-klingende «Dek-e-du».Fra Studenter i den gamle stad:

I 1935 kom «Dek-e-du», Revyen har en fortreffelig åpningsscene hvor Robinson Crusoe og Fredag som leker kapitalistisk utbyttersamfund på en øde øy inntil erotikken kommer og ødelegger hele stasen. Også senere kom det et par utmerkede ting, f. eks. «Arbeidsgivernes dans». Men det står ikke til å nekte at revyen var for løs og lang, iscenesettelsen svak og spillet tildels svakt. Det hele virket som et tydelig tilbakeslag. Men flere av dens skuespillere skulle senere vise seg meget habile når de kom under ordentlig instruksjon. Som Helge Holst skrev:

«Det må være mere teater i revyen. Friske, fordomsfrie, respektløse replikker må smelle mot hverandre. Ungdommen har den gode leilighet å vise sitt syn på aktuelle begivenheter på en spirituell og morsom måte.»


Fakta:
Dek-e-du (UKA 1935)

Framført: Høst 1935
Lokale: Storsalen
UKE-revy


Webansvarlige:
sit-web (a) samfundet.no
og Idar Lind

Rediger


Finner du feil eller mangler? Har du gode ideer? Kontakt de ansvarlige!