Nyheter

Om SIT

1910-2021:

Medlemmer
Verv
Teateraktivitet
Video, lyd, tekst
Revyhistorie
Visehefter
Indre liv

Om nettsidene

Kontakt ossCassa Rossa (UKA 1929)


<<< Merry Go Round (UKA 1927) --- Mammon-Ra (UKA 1931) >>>

Last ned visehefte (1,3 MB).Fra Studentersamfundet i Trondhjem gjennem 25 år:

Studentersamfundet i Trondhjem har aldri rådet over så mange talentfulle studenterskuespillere som aukkurat på tiden da det flyttet over i dett nyt huset. Når dertil kommer at de nu fikk en scene som i visse retninger var teknisk fullkommen, hadde man lov til å vente sig det overordentlige. På den annen side var det jo også dem som mente at det typiske amatørteater, som jo studenterteatret er, passet bedre og hadde bedre «luft» i gamle Cirkus.

Hvorom allting er - den første store forestilling i det nye hus, studenterrevyen 1929 «Cassa Rossa», opkalt efter den nye ildrøde bygning, blev noe av en skuffelse. Riktignok ydet Hans Stormoen, Tit Kjær, Fredrik Barth, Frode Rinnan, Harald Skagen, Arne Dessen, Clarence Vedeler m. fl. ypperlige enkeltprestasjoner, revyenvar godt laget med mange gode viser - men allikevel, den var ikke hel. Teatret hadde ennu ikke løsrevet sig fra Cirkus, heller ikke forstått fullt ut å bruke den nye scenen med sine mange tekniske muligheter. Revyen måtte opføres mange ganger før den fikk sin endelige form, og man savnet i det hele tatt en fast instruksjon som kunde sveise sammen de mange glimrende enkeltheter og luke vekk det mindre gode. - I likhet med «Bing-Bang» var det innlagt en film, men uten tilknytning til revyen for øvrig. Det var en typisk «Ranheim-turné»-affære, og selvsagt med lyd og tale - bak teppet.

Av de mange gode viser er det især en som lever, festsangen: «Studenter i den gamle stad, ta vare på byens ry!»Fra Studenter i den gamle stad:

Den første revy i det nye hus kom allerede høsten 1929, umiddelbart efter innvielsen, med «Cassa-Rossa». Den ble en påtagelig skuffelse. Samfundsteateret savnet instruksjon og fast ledelse, og det store nye tekniske apparatet med alle dets finesser var ikke utnyttet. Teatersjef var Fredrik Barth, og han var improvisasjonens mester, men ikke det planmessige arbeides mann. Tross de mange helt glimrende enkeltheter rydde hele revyen fra hverandre.

Men fra denne revy har vi en rekke av de virkelig «store» viser: «Nu klinger igjennem den Gamle Stad», «Alle søte Trondhjemspiker», «Alexander og Margido» og «Min far var en venn av den russiske Tsar», men selv dette kunne ikke redde «Cassa-Rossa», som ga underskudd.


Fakta:
Cassa Rossa (UKA 1929)

Framført: Høst 1929
Lokale: Storsalen
UKE-revy
Skuespiller:
Arne Dessen
Clarence Vedeler
Fredrik Barth
Frode Rinnan
Hans Stormoen
Harald Skagen
Henrik Lassen Kiær


Webansvarlige:
sit-web (a) samfundet.no
og Idar Lind

Rediger


Finner du feil eller mangler? Har du gode ideer? Kontakt de ansvarlige!