Nyheter

Om SIT

1910-2022:

Medlemmer
Verv
Teateraktivitet
Video, lyd, tekst
Revyhistorie
Visehefter
Indre liv

Om nettsidene

Kontakt ossFeite menn i skjørt (2010)

”Feite menn i skjørt” av Nicky Silver handler om en familie i forfall. Howard og Phyllis Hogan kjemper hardt for å få et allerede dømt forhold til å fungere. Noe som ikke er så enkelt med en mann som alltid er på reise i sitt arbeide som filmregissør, og som i tillegg har lett for å se seg om blant de unge skuespillerinnene.

Sønnen deres, Bishop, blir vitne til foreldrenes anstrengelser og søker trøst hos sin beste venn, Katharine Hepburn. Gjennom hennes filmer finner Bishop en forståelse av mennesket han ikke kan finne andre steder, verken i hjemmet eller på skolen.

Foreldrene gjør allikevel sitt for å få familien til å fungere. De bestemmer seg for å prøve på nytt.

I det stykket starter er Phyllis og sønnen Bishop på vei til Italia. Denne gangen skal de få besøke Howard når han skal spille inn film. Dit kommer de aldri. Flyet deres styrter. De er de eneste overlevende etter flykrasjet og må gjøre det de kan for å overleve. Sulten bringer frem nye sider hos dem begge.

De fem lange årene de tilbringer på øya setter sine spor. Når de endelig blir reddet vet de ikke lenger hva som er hjemmet deres. Hvordan skal de kunne leve i det normale samfunnet igjen under et lukket tak, og ikke en åpen himmel?

Bishop går fra å være en liten gutt på 11 år til en ung mann i løpet av tiden på øya. Dette gjør han uten kontakt med andre mennesker enn sin egen mor. Dyrene og deres verden blir hans tilholdssted. Et sted der han kan observere. Lære.

Når han kommer tilbake blir det vanskelig. Den urbane jungelen er ikke den samme. Det stilles andre krav til hvordan man skal være og en kjærlighet mellom en mor og en sønn, blir ikke det samme i byen som på øya. Ingen forstår.

Vi følger Bishop og hans erindringer. Noe husker han godt, andre ting har han lyst til å glemme. Han forteller oss historien om sin mor, sin far og hans nye elskerinne. Og om møte med psykiateren, og den litt rare pasienten. En trist og veldig morsom historie som tar deg med på en reise du ikke trodde du ville på. Spenn fast setebeltet, rett opp stolryggen og kom på Knaus!

”Cabin crew: arm slides, cross-check and report”


Fakta:
Feite menn i skjørt
av Nicky Silver
Framført: Vår 2010
Lokale: Knaus
Inspisient:
Johanne Norstein

Instruktør:
Thomas Andersen

Kostymedesigner:
Kristine Lilleeng Walløe

Kostyme:
Andrea Dobloug
Anne Mjelva Trøen
Kjersti Innjord Thomassen
Laila Nygreen
Mari Wærsted Nordli

Kulisse:
Christina Wår Hanssen
Eivind Sondre Strand
Jan Georg Henriksen
Miriam Christ
Vilde Fluge

Produsent:
Maria Solberg Dolmen

Regiassistent:
Mina Stokke

Rekvisitør:
Signe Braut
Sverre Simen Vadholm

Scenograf:
Tina Aas

Skuespiller:
Andreas Ven Langø - Bishop
Ann-Kristin Solberg Skorild - Phyllis
Kjell-Roger Lange - Howard
Lina Hallem - Pam


Webansvarlige:
sit-web (a) samfundet.no
og Idar Lind

Rediger


Finner du feil eller mangler? Har du gode ideer? Kontakt de ansvarlige!