Du er på >> forfattersiden
startsiden bøkene forfatteren


Forfatteren

Jeg er født i Tønsberg i 1958 og vokste opp på Nøtterøy i en ganske alminnelig familie. To hunder og to katter var også “familiemedlemmer”. Vi bodde i nærheten av sjøen, og jeg ble glad i alt som har med sjø å gjøre. Da jeg var omtrent ti år, begynte jeg å seile. Det er en hobby jeg har beholdt. Ni år gammel begynte jeg å spille piano, senere kjøpte jeg meg gitar. Ble aldri veldig god til noen av delene, men jeg er fortsatt glad i å spille, spesielt når ingen hører meg. Utenom det, danset jeg ballett og jazzballett til jeg ble atten.

Jeg gikk ungdomsskolen og gymnas (videregående) på Borgheim, som ligger midt på Nøtterøy. Da jeg var seksten flyttet familien min til Nordbyen i Tønsberg, og jeg kom til å bo rett under Slottsfjellet, hvor ruinene av den gamle borgen i byen ligger. Det var et sted som virkelig satte fantasien i sving.

Etter gymnaset, jobbet jeg på hotell, studerte et halvt år i London og Cambridge, reiste i Frankrike, og vel tilbake i Norge tok jeg Ex. Phil. Så flyttet jeg til Oslo og studerte ved universitet der. Jeg tok statsvitenskap, religionshistorie og pedagogikk. Senere har jeg også tatt eksamen i barne- og ungdomslitteratur.

Etter hvert giftet jeg meg, fikk barn og vi flyttet til Berger i Vestfold. Jeg jobbet som lærer på ungdomsskole og senere på videregående, med et par avbrudd. Da jobbet jeg som yrkesrettleder i Arbeidsformidlingen i Holmestrand. Etter ni år i Vestfold, flyttet jeg tilbake til Oslo, hvor jeg fortsatt bor. Jeg jobbet som lærer og undervisningsinspektør på en stor skole her i byen, og jeg har også vært med på å starte en stor bokhandel på Karl Johan.

I 1991 begynte jeg å skrive, til stor overraskelse for meg selv, for jeg har aldri hatt noen forfatterdrømmer. De to første manusene sendte jeg inn til et forlag i 1993, og de ble antatt begge to. Da var det i grunnen gjort, jeg klarte ikke å stoppe å skrive, så det har jeg fortsatt med. Siden høsten 2000 har jeg vært forfatter på heltid. Jeg skriver, oversetter bøker, holder foredrag, skriveverksted og har en del konsulentoppdrag. Jeg har mange ideer til manus, så jeg kommer helt sikkert til å fortsette med å skrive.


Les mer

bibliografi
spørsmål og svar


>> til toppen av siden <<