Du er nå på >> boksiden
startsiden bøkene forfatteren


Bøkene mine

Her kan du lese om bøkene mine. Klikk på boka for å se stort omslag!


Ungdomsbøker:

Sets sang

Se stort omslag! "Det handler om kjærlighet -
i alle dens rare former ...
Om forelskelse. Om vennskap og omsorg.
Og det handler om svik!
Om Gitta og Set. Om Marie og om Johanna ..."

Absolutt den vanskeligste boka jeg har skrevet! Midt i manus ble det bråstopp, og jeg var ikke sikker på om jeg ville greie å skrive den ferdig, det tok tid, men bok ble det.

Omnipax 2003Verden, liksom

Se stort omslag! "Øynene hans hang ved håret hennes et øyeblikk, gled nedover skuldrene, brystet, magen, beina. Og plutselig stanset alt opp, biene sluttet å surre i rosene, radioen ble stille inne i huset, båtmotorene stanset ute på fjorden. Det eneste som fantes var solen, blikket hans og hun selv."

Dette er boka om Andrine, hun er tjue og har flyttet hjemmefra. De første dagene alene i den nye leiligheten sitter hun og tenker tilbake. På familien, musikken, kjærestene som hun måtte velge mellom. Boka er egentlig 7 historier, og den følger Andrine fra hun er 12 til hun er 20 år gammel.

Andrine dukket opp første gang da jeg skulle skrive en novelle
til antologien "Baksiden av månen" som kom ut på Cappelen i 1999. Novellen heter "Skinnsekken". Så slapp hun ikke helt tak i meg, og jeg forsto at jeg egentlig hadde stoff til en hel roman, og slik ble det.

Omnipax 2001


Vinneren tar alt

Se stort omslag! "Før var Katarina bare en av jentene i parallellklassen. Ikke en av dem jeg hadde lagt spesielt merke til. Hun hadde bare vært der liksom. Helt til bursdagen til Kristian. Det var da jeg så Katarina. Virkelig så henne for aller første gang."

Jonas, 15 år, er avstandsforelsket i Katarina, og en kveld ser det endelig ut til å bli noe mer, men så skjer Den Store Katastrofen. Den ene tabben avløser den andre, og Jonas tror at alt er tapt. Ikke bare Katarina, men bestekameraten Kristian også.

Jeg fikk ideen til denne boka på Nationaltheatret t-banestasjon en fredagskveld før påske. De som leser boka vil skjønne hva som inspirerte meg. Av og til er virkeligheten bedre enn fantasien jeg sier ikke mer! Resten av boka er ren fantasi, og jeg hadde det kjempegøy mens jeg skrev den.

Gyldendal Tiden 2000


HIP

Se stort omslag! "I seksten år har HIP (Hanna Irene Pettersen) bodd i Granvika, nesten uten at noe har skjedd. Men fra den dagen Rune flytter inn i det grå huset ved strandkanten begynner det å hende mer enn hun liker. Hvem forsøker, en sen lørdagskveld, å tvinge bilen som hun og de andre kjører, ut av veien? Kan hun stole på at Rune er forelsket i henne, og har Mattias rett i at det med den lyse bilen bare er noe hun innbiller seg?

Samtidig som HIP forsøker å finne ut av hva som egentlig foregår, begynner hun å huske hva som egentlig hendte for flere år siden. Da hun var barn. Og før hun begynte å kalle seg HIP."

En spenningsroman, ideen hadde jeg i tre år før jeg fikk til å skrive boka.

Gyldendal Tiden 1998


Vi var fem

Se stort omslag! "Bildet ble tatt på stranda, vi står i sanda, og bølgene slikker nesten skoa. Vi står på rad og rekke. Først David, så jeg, Ole i midten, Eline og helt til høyre Carlos. Ole er den eneste av oss som smiler ordentlig. Nå er jeg glad for at jeg har det fotoet, glad for at jeg har noe som viser at vi var venner, for det virker så fjernt nå, så lenge etterpå. Men vi var venner, vi var fem ... Jeg sitter og ser lenge på bildet. Tenker på det som skjedde tidligere i dag. På det som må ha skjedd tidligere i dag. Kulda kryper seg vei gjennom meg. Jeg er redd ..."

Maja og vennene hennes er 16. En dag har noen dekorert entredøra til David med hakekors og nazislagord, og på hver sin måte starter vennene jakten på den eller de som gjorde det. Men bare fire av dem. For hva har egentlig skjedd med den femte? Med Ole?

Ei bok som handler om nynazisme og antirasisme. Dette er ei bok jeg får mange brev og epost fra lesere om, spesielt fra elever i 10. klasse og videregående.

Gyldendal Tiden 1997


Den 13. sommeren

Se stort omslag! "Hvor gammel er du? spurte hun.
- Tretten, sa han, og var glad for at han slapp å si tolv.
- Er du og, hun smilte. - Skal du også begynne på ungdomsskolen til høsten?
- Mm, han kjente at det ble mørkt inne i ham ved tanken ... Nei, ikke tenke på det nå."

Bendik har en drømmeferie på øya sammen med Lilja som også er på ferie der. Og han gjør alt for ikke å tenke på høsten og skolen og den mørke hemmeligheten han forsøker å skjule for alle de andre i klassen.

Ei bok om fotball, sommer og den første, store forelskelsen.

Tiden 1996


Nattsvømmeren

Se stort omslag! Cessi ...

"Jeg er glad i henne ennå pappa.
Glad i henne på samme måte som du var glad i mamma? Eller som mamma var glad i deg ...
Hvis Cessi ikke ville være sammen med meg, eller blei borte? Da hadde jeg kanskje villet bli vekk jeg og. Forsvinne. Prøve å glemme det. Sånn som mamma. Kanskje ... jeg veit ikke helt."

Fortsettelsen på "Hjemme er et annet sted". Her kan du lese videre om Robin og familien hans og finne ut hvordan det går med bandet. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive denne boka, men flere lesere skrev brev til meg og ønsket seg en fortsettelse. Og jeg visste jo godt hvordan det gikk, sånn sett er det en fordel å være forfatter!

Tiden 1995


Svarte netter, hvite dager

Se stort omslag! "Solen steker. Er nesten for varmt. Steinene på brygga er glovarme. Nå tar jeg den frem, dagboken. Blar opp på første side. Datoen. Nordbø. Men det begynte ikke der ...
Det var varmt den dagen også, da det skjedde. Rart, når jeg tenker på det er det akkurat som om det skjedde med en annen."

Cathrine sitter på brygga og leser dagboka si og tenker på de tre årene som har gått siden det hendte. Mopedulykken som snudde opp-ned på livet hennes, og på livet til kjæresten hennes, Tommy.

Dette var mitt aller første bokmanus, jeg begynte å skrive sommeren 1992. Så skrev jeg det fullstendig om to ganger før det ble bok av det. Men selve historien er den samme som i det første manusutkastet.

Tiden 1994


Hjemme er et annet sted

Se stort omslag! "Robin Robertson 14 år har banket opp Martin i klassen fordi Martin sa noe om moren hans. Noe som både var sant og ikke sant. Slik begynte det, eller gjorde det egentlig det?

Robin skal forklare seg, men hvor mye tør han si? Ingen har noe med det som har hendt før: at pappa døde, at mamma begynte å ...
Han har satt vekk gitaren, ingen får greie på hvorfor. Og framfor alt, det med Cessi vil han ha for seg sjøl."

Se stort omslag første utgave! Dette er debutboka mi, jeg skrev den på 8-9 uker vinteren 1993. Ideen kom fra en enkelt setning jeg hørte i forbifarten: "Så mora di på bussen, hu va'kke mye god" Det er boka om Robin, den eldre broren hans Dan, lillebroren Mikael og Robins kjæreste Cessi. Og ikke minst om bandet Robin og kameratene hans spiller i.

Tiden 1993


Barnebøker:

Nattmåkene

Se stort omslag! "Kiriki sitter på et tak i den store byen. Han er kommet bort fra Fuglefjellet og flokken sin, og vet ikke hvordan han skal finne tilbake igjen. Og det er farlig å sitte på et tak midt på dagen, for nattmåker må nemlig ikke vise seg for andre. De er annerledes enn alle andre fugler, og det ville ikke bli fred å få hvis noen oppdaget dem."

En fantasy/fabel om de hemmelige nattmåkene. Boka har fått flotte illustrasjoner av Michael Råberg.

Gyldendal Tiden 1999, barnebok


Gull-rot!

En billedbok om en merkelig bestefar, en litt uvanlig bestemor og en fantasifull dattersønn, samt en KJEMPE-gulrot. Det blir garantert: ROT!

Boka blir illustrert av Jens Kristensen.

Kommer ut i 2004


Noveller:

Se stort omslag!
  • "Skinnsekken" i Baksiden av månen, Cappelen, 1999
  • "brb" i Tenk på det! Humanist forlag, 2001
  • "Malena" i Tenk på det! Humanist forlag, 2001
>> til toppen av siden <<